onsdag 28. oktober 2009

Høststemning

Deilig å være innendørs når det er kaldt ute, sitte i sofaen, tenne lys og kose seg... Bare man får ryddet først, tatt unna middagstallerkener, vasket klær eller bare overser alt man skulle gjort;)

Her er et av mine innkjøp i helga, lysestake til 5 kr fra Ikea! Det må kalles et godt kjøp!!
Hjertet som ligger på serviettene har jeg kjøpt på Låvebutikken, det er et luktehjerte. Lukter kjempegodt!! Når lukten forsvinner etterhvert har jeg en liten flaske til å spraye på mer lukt og god stemning;)
Denne slagbenken kjøpte jeg meg av sparepengene mine i vår, den var verdt hver en krone. Når den attpåtil var på tilbud, så kunne det ikke bli så mye bedre. Pute i strie fra Låvebutikken sammen med arvede putetrekk med fine broderier. Snart skal mitt nye saueskinn få holde putene med selskap også, jeg må bare få kjøpt det først!tirsdag 27. oktober 2009

Så stas!

Som så mange andre hobbysyersker så falt jeg for navnelappene fra nettsiden http://www.minanamnband.se/. Etterhvert som jeg fikk realisert noen av mine syprosjekter så la jeg inn en bestilling på navnelapper merket med "made by molla". Jeg måtte smøre meg med tålmodighet både en og to ganger før merkene endelig dukket opp i posten. Men; så stas å sy på den første merkelappen! Ekstra fint var det at merkelappene kledde denne buksa så fint i fargene;) Nå er det bare å produsere så jeg får avsetning på de 48 merkelappene jeg har igjen!!

mandag 26. oktober 2009

Hipp, hipp hurra!Her kommer et nytt syprosjekt! Skulle ønske jeg sydde så mye at jeg kunne blogge titt og ofte om nye plagg, men den gang ei! Dette settet har tatt meg tre kvelder å ferdgigstille, ikke akkurat superfart... Men fornøyd ble jeg, artig med andre farger og mønster.

Rød stretch chenille/velour fra Stoff og Stil, lilla stretch med små pipiper på og rød og lilla ribb på genser. Buksen er sydd av lilla babykord med rød ribb fra Stoff og Stil. Størrelse 86 og form 1 fra Meedom-boka. Kanskje på tide å prøve noen nye mønster?!?!!

Ikke så enkelt å få sydd eller tatt bilde, vårt nye familiemedlem vil så gjerne ligge midt oppi alt jeg holder på med...


søndag 25. oktober 2009

Mens vi venter...

... på flere syprosjekter å vise frem så blir det litt interiørbilder fra meg i kveld. Vi har vært på helgetur til Trondheim sammen med et vennepar, og jeg har fått påfyll av inspirasjon, energi og ideer!! Veldig vellykket tur med andre ord.


Deilig å ligge på hotell, sove i nydelige sengklær, besøke nye interiørbutikker,prate og le...
Det beste av alt er at vi både har vært effektive og handlet bursdags- og julegaver, i tillegg til at vi har fått handlet "gaver" til oss selv.

Kommer sikkert bilder etterhvert av flere av innkjøpene. I kveld blir det bilde etter litt ommøblering i gangen. Har i år igjen fått frem kurv med ullsokker, kjekt om gjestene (eller vertinnen) er kald på føttene... Kjøpte ny lyslykt på Cornelias Hus, den passet fint i gangen (enn så lenge til jeg ommøblerer litt igjen..).Her er vårt nye faniliemedlem, den søteste lille kattepus. Kjekt med liten kattepus i hus igjen.

Nå skal jeg finne frem symaskinen og gjøre ferdig torsdagens syprosjekt!Ha en fin kveld!!!
onsdag 21. oktober 2009

Blanke ark

Det nærmer seg sakte, men sikkert den største høytiden av alle; julen. Jeg gleder meg kjempemye til juleferie, julekos, julegaver og julehøytid... Samtidig som tankene så vidt har begynt å sirkle rundt julegaveinnkjøp og hvor vi skal tilbringe julaften, så popper det stadig opp litt mer kjedelige juletanker.... Nemlig tankene om den store julevasken!! I år som i fjor trenger huset en grundigere vask, og i år som i fjor er nok ambisjonene større enn prestasjonene kommer til å bli.Jeg kan nok klandre mamma for disse julevasktankene, hun er nemlig en ganske så driftig dame som hiver seg rundt og får unna både julevask og lefsebaking. Mens jeg tenker masse på det jeg skulle gjort, men ikke alltid kommer så langt. Men; jeg har startet! Her ser dere bokhyllen vi har på stuen, tømt og vasket; et blankt ark som skal fylles med bøker, interiørblader, nips og bilder. Deilig å få ryddet og systematisert.
Bokhylla inneholder en god del flere interiørblader enn bøker, men jeg klarer ikke kaste dem! 1,5 m meter med interiørblad!
Albumer og bøker er plassert på ny. Fremdeles litt ledig plass i hylla, kanskje jeg skal investere i flere interiørblad eller bøker....

Andrea har fått en ny lekekrok i stuen, og har fått 3 hyller til bokser og leker. Ryddig og tilgjengelig!
Min fascinasjon for bokser sniker seg frem... De som kjenner meg, vet at jeg liker å ha ting i system. En boks for hver type leke hjelper masse! Andrea har Duplo i en boks, biler i en liten koffert, musikkleker i en annen koffert osv. Den røde Legoboksen har vært samboerens sin. Den er jeg veldig glad i!!

Midt oppi disse juletankene prøver jeg å tenke hvor heldige vi er. Vi kan velge og vrake i hvem vi skal tilbringe julehøytiden sammen med, vi kan kjøpe gaver til Andrea, familie og venner, og vi er friske og raske alle tre. Det er jeg takknemlig for!! Dessuten må man tenke på alt man får gjort i stedet for det man ikke rekker. Om huset er nyvasket fra topp til tå eller ei, spiller rett og slett liten rolle for hvordan julen blir. Det blir masse kos uansett! Så; GOD JUL til dere alle (litt på forskudd...)

torsdag 15. oktober 2009

Lærerike bokser...

Andrea, bestemor og jeg har vært i byen en tur i ettermiddag.
Ble lite handel, men fant noen søte bokser (!) til Andrea.

Egentlig kjøpte jeg dem fordi de hadde så fine farger og for at Andrea
liker å leke med lekemat og kopper; servere "baffi" som hun sier;)

Boksene falt i smak og jeg fant ut at de var veldig lærerike også!
Boksene har forskjellig form; rektangulære, kvadratiske, runde og
stjerneformede. Andrea brukte dem til å sette lokket på og ta av;
passer, passer ikke... En fornuftig leke rett og slett!
Boksene er av merket Rice, jeg har funnet en butikk som selger
massevis av kurver og bokser av dette merket. Jippi!!!


onsdag 14. oktober 2009

Tankefull

og sliten nøstejente... Må bare vise frem et strikkeprosjekt som ikke er mitt! Andreas beste har strikket denne flotte tunikaen med mønster fra Nøstebarn (Nøstebarn-oppskriftene har jammen blitt brukt!). Tunikaen er strikket i str 4 år, men passer fint til to år gamle Andrea. Den er strikket i 2-tråds garn fra Nøstebarn og Bånsull, fargene er mørk lilla, lys lilla og grå. Kjempefin!!

mandag 12. oktober 2009

Forkletopp!


Her er siste syprosjektet mitt. Andrea er her på vei i bursdag til sin gode venninne, store Filippa på 3 år! Mønsteret er hentet fra Meedom-boka, enkel å sy! Jeg har brukt et retro-stoff jeg kjøpte fra http://www.etsy.com/; selger pomador24. Stoffene ellers er fra Stoff og Stil. Veldig praktisk å ha forskjellige bomullsstoff liggende. Bakstykket er sydd av "Lille Martine"-stoff i lys og mørk rosa, mens foret er sydd av turkis bomullsstoff. Fargerik og fin!

søndag 11. oktober 2009

Blafre + bokser = sant!

Jeg liker boksene til Blafre Design veldig godt! De er kule, fargerike og praktiske. Jeg er opptatt av at ting man omgir seg med skal være brukbare, og Blafreproduktene oppfyller dette kravet!

Jeg liker spesielt godt den store, grønne boksen med bambi. I den har vi for tiden Duploklosser.For å holde orden i leker, ting og tang så må alt ha sin faste plass. Da er bokser i ulike størrelser gull verdt!

På fredag hadde jeg en opprydding i varebeholdningen, og tok disse bildene. Spesielt i de små boksene har vi nå mange fine design. Andrea bruker sine matbokser daglig, og kommer trippende i barnehagen med kofferten i hånda.

Innimellom det gamle og romantiske interiøret mitt så sniker det seg inn et og annet med retro utseende. Det er det som er så kjekt med interiør; man kan blande som man ønsker!
onsdag 7. oktober 2009

litt gammelt og nytt!

På søndag formiddag var vi ute og lekte en stund innimellom alle regnbygene. Naboen kom bort og lurte på om jeg hadde lyst på en ting hun hadde... Hun holder på med rydding ute og inne, og hadde funnet en "kurv" som tidligere ble brukt til å oppbevare melkeflasker av glass i. Hun hadde tenkt " Ingeborg samler på så mye rart, hun er kanskje interessert...", og det var jeg!Her er kurven plassert på vaskerommet sammen med melkeflaskene som jeg oppbevarer skyllemiddel i. Idag har jeg vært innom bloggen til Hønepøne som har lagt ut bilder fra ei bok. Jammen var ikke kurven min der! Masse artige bilder og fin inspirasjon! Kakeboksene på benken inneholder vaskemiddel for hvitt og farget tøy, mens boksene på hylla blant annet inneholder skopuss og forskjellig. Så, da vet dere det;)
Ved siden av kjøkkenbordet har jeg plassert en gammel dynanittkasse med litt bøker, sangkort og puslespill som Andrea bruker når hun sitter ved kjøkkenbordet. Jeg elsker gamle trekasser!!På lørdag fikk jeg også kjøpt meg nye skåler til kveldsgrøten min! Skåler fra IB Laursen kjøpt i en interiørbutikk i en rørleggerforretning i Kristiansund. Puh, innviklet forklaring, men kjempefine skåler. Synes jeg iallefall!

tirsdag 6. oktober 2009

Besøksvesken!

Hmm, har innimellom fått spørsmål om når jeg rekker å strikke for eksempel... Svaret kommer her; jeg strikker hjemme foran tven, i bilen når jeg er passasjer, på turer eller på venninnebesøk. Må vise den "nye" veska mi, fant ut at denne var perfekt til å dra med seg rundt omkring. Et par strikkeprosjekter, et hekleprosjekt og noen sybøker er det den inneholder for tiden. Vesken er laget av resirkulerte juicebokser, og jeg liker den like godt i dag som da jeg fikk den for 6-7 år siden! Praktisk og kul! Vesken fikk jeg av en studievenninne som kjøpte den i København.


Det gjelder å utnytte den tiden man har;) Jeg har til og med sittet ved bassengkanten i

Italia med føttene i vannet og strikket. Det hører med til historien at jeg var gravid, det var veldig varmt og jeg trivdes best i skyggen med føttene i vannet;)

Kveldens første (og siste?)...

... syprosjekt! Søndag kveld hadde jeg klippekveld og klipte flere plagg som skal syes. Den enkleste er denne forklekjolen som jeg har sydd ferdig i kveld. Veldig enkel! Fikk mønsteret av Astrid som har sydd en forklekjole av samme mønster. Mønsteret er i str 98 og stoffet er fra Stoff og Stil. Jeg gjorde lite ut av kjolen siden jeg synes stoffet er dekorativt nok i seg selv.

Kjolen er klipt med en forside og en bakside; altså bare to deler som er sydd sammen rette mot rette og vrengt!
Her er den!
Den mangler knapper og vil nok gjøre seg bedre på modellen enn på en henger, men det får bli en annen kveld;) Vi får håpe modellen er samarbeidsvillig når det skal være fotosession!


lørdag 3. oktober 2009

Min favoritt......blant strikkegarn for tiden er Nøstebarn sitt 2- og 3-trådsgarn. Denne kjolen strikket jeg da Andrea var baby, nå er den mer en tunika. Fortsatt veldig fin synes jeg;) Mønsteret heter Selekjole i 2 trådsgarn og er hentet fra boka som heter "Strikk til Nøstebarn" av Kathrine Gregersen. Boka og garnet kan bestilles fra Nøstebarn. Jeg har strikket den i rødt garn og heklet en rosa kant på etterpå. Fine knapper gjør seg!


Jeg har tidligere sydd litt gardiner og puter, men det var først da jeg fikk Andrea og hadde permisjon at jeg fikk fart på symaskinen igjen. Det var deilig med et år fri fra jobb og stress, og bruke tiden på Andrea, hobbyer, venner og familie. Ren vitamininnsprøytning etter noen hektiske år! Jeg ble inspirert av Astrid fra Hemsydd og startet med å sy Mei tai etter dette mønsteret. Jeg sydde først en Mei tai som nå er til utlån til en venninne. Deretter sydde jeg denne mei taien til en venninne og en til meg selv. Veldig greit å sy to like, det ble ganske effektivt når de var like. Denne mei taien bruker vi fortsatt selv om Andrea nå er to år og over tolv kilo!

Sånn ser den ut! Det mønstrete stoffet er bestilt fra Fabric.com, designeren heter Amy Butler tror jeg. På baksiden av ryggstykket og hetten er det grønn babykordfløyel fra Stoff og Stil. Selene er sydd av børstet bomull fra Stoff og Stil. Et gammelt fleecepledd er brukt til forsterkning av seler.fredag 2. oktober 2009

Litt trist og vemodig...

...men likevel så spennende! Ny jobb denne uka!!
Ny start og nye muligheter, blir spennende å se hva som kommer i tiden fremover.
Denne buketten fikk jeg av "gamle"-jobben, nydelig bukett! Jeg fikk også et fint smykke;)
Min nye utsikt:

Store ting har også skjedd på hjemmefronten, et naust begynner å ta form. Vi gleder oss til sommeren!

Fredagsfølelse!

Det er jammen en deilig følelse med fredag og helg!
Vi har startet helgen med koselig besøk, og Andrea sovnet på et blunk etter et par koselige timer med lek, gjemsel og bollespising.

Nå har kveldsroen senket seg, jeg er hjemme alene med en sovende Andrea og koser meg med det! Bare litt vanskelig å velge om jeg skal sy, strikke eller hekle...


Luksusproblem! I går kveld fikk jeg starthjelp
til å begynne med et nytt prosjekt (akkurat det jeg trenger!)
Dette skal bli et lappeteppe av heklede lapper. For enkelhets skyld blir de ensfargede! Minste motstands vei osv... Garnet heter Mini Alpakka og er veldig mykt, blir nok et koseteppe!
Hjelpen fikk jeg av Madeleine som har denne fine bloggen; Hønepøne.
Blir alltid inspirert av å være på besøk her, så i kveld har jeg tent lys og pyntet litt rundt meg.


Uteblomstene har fått krisehjelp, de nærmet seg faretruende drukning! Det har regnet i ubeskrivelige mengder her de siste ukene.
Alle planer som vi hadde for hagearbeid i høst er foreløpig lagt på is (eller i vann...).