søndag 29. november 2009

Egg og andre boller...

Her i huset har adventstemningen så vidt kommet i hus. Litt for lite juleforberedelser er gjort til at jeg er klar for full pynting og julestemning.. Men det kommer etterhvert. Har iallefall fått opp adventsstakene og så kommer resten etterhvert. Noen små innspill av rødt er det da;)


I helga har vi vært mye hjemme, ryddet, stelt og kost oss. Dea har også vært en tur ute i snøen. Hun husker nok lite fra i fjor så det var en artig opplevelse;)

Med ferske egg i hus kom lysten til å bake noe. Jammen ikke ofte denne lysten kommer snikende, så det var det bare å hive seg rundt!

 Jeg bruker samme oppskrift de gangene jeg baker, men i dag ble det bokstavelig talt andre boller; inspirert av dette innlegget;) Og det funket selv om jeg er mer ingeniør enn baker! Bollene ble gode;)Nå er det sofaliv resten av kvelden! Fortsatt god 1.søndag i advent!

torsdag 26. november 2009

Tjuvstart...

Som så mange andre bloggere har jeg tjuvstartet litt med pynting i dag. Jeg var så heldig å få vel en time i byen etter jobb i dag mens Dea var på besøk hos snille besteforeldre. Da MÅTTE jeg bare kjøpe en liten juleskål;) Den har fått prøve seg litt på en ny hylle...


Jeg har vært så heldig å få masse fine gaver til bursdagen og deriblant noen kroner også. Pengene brant litt i lomma etter at jeg fant denne hyllen i min nye lokale interiørbutikk; Arbeidshuset. Har verket etter å henge den opp, men funnet det lurt å ikke mase på mannen midt oppi bursdagsfeiring og naustbygging. Har funnet et lurt triks (håper han ikke leser dette...) Det er nemlig å begynne så smått selv når jeg ikke får respons på spørsmål om hjelp... Da kommer han etterhvert til med en hjelpende hånd, og vips så var hylla på plass!


Det blir nok noe ommøblering og prøving før jeg finner ut hvem som får bo i hylla, fortsettelse følger...
Er iallefall fornøyd! Bokstavene er også kjøpt på Arbeidshuset. Genialt med en butikk som er så lokal at jeg kan gå dit (ikke at jeg har vært der uten bil enda da...)


Etter å ha avsluttet feiringene så kjente jeg lysten til å starte med juleforberedelser komme! For dere som fikk med seg innlegget mitt om julevask for leeeenge siden, kan jeg trøste dere med at jeg ikke har kommet noe lenger med den saken. Jeg har en stk ren bokhylle, that`s it!! Og det var ikke den type juleforberedelser som ble fristende altså;)Hmm, må fjerne litt julepynt fra i fjor før jeg begynner med årets. Denne har fått overvintre fra i fjor;)
God natt og god helg...

onsdag 25. november 2009

"To jår"


Akkurat det har vi feiret i dag; Dea er to år! Kom hjem kl fire og halv fem kom de første gjestene. Mange, fine små gjester som satte til livs pølse med brød;)
Mange fine pakker ble det også.Nå er det opprydding igjen før vi kan sette strek for bursdagsfeiringer i denne omgang. Gleder meg til å begynne å forberede til jul... Må bare utføre litt kaoskontroll i skap og skuffer i den nærmeste fremtid:)

Etter at de fleste gjestene var reist, var det bare en stor og en liten gjest igjen. Tante og søskenbarnet til Dea, forøvrig et stort forbilde for Dea, viste oss det de gjør før leggetid. Av med genseren, fram med krem og så er det klart for massasje;) Andrea lå musestille og syntes det var veldig behagelig. Dette må vi gjøre flere ganger. Takk for tipset tante!Veldig takknemlig for¨å ha så mange fine venner og familie som har feiret sammen med oss flere ganger i det siste, det setter vi stor pris på. Vi er kjempefornøyde med feiring og gaver!

søndag 22. november 2009

Rydding og ommøblering;)


Da har jeg landet i sofaen etter helg nr to med feiring. Denne helga har vi feiret hjemme, med både små og store bursdagsbarn;) Det ble en del flytting av møbler før helgen for å få plass til alle de 32 gjestene. Masse opprydding i dag, men verdt alt!!! Er veldig takknemlig for alle som ville komme, positivt og koselig samvær og mange fine gaver!!!


Under oppryddingen i dag ble det også litt ommøblering. Veldig fornøyd med det nye kjøkkenbordet. Flere bilder kommer nok etterhvert også.
Ha en fin uke alle sammen;) Vi har fortsatt en 2-årsdag å feire i løpet av uka, gleder oss til små og store gjester!God natt til dere alle fra meg og lille Nike som ligger på magen min mens jeg blogger;) Bildet tok jeg i går litt utpå kvelden da pus sov søtt i all prating og fliring! Godt sovehjerte ønskes dere alle!

fredag 20. november 2009

Vær, masse vær

Det er akkurat det det er utenfor husets fire vegger akkurat nå. Så godt å tilbringe kvelden innendørs og med en nystartet helg;)

Selv om høsten startet elendig rett og slett med øsende-pøsende regn i uker av gangen, har det nå vært nydelig høstvær rett så lenge. Her er det om å gjøre å nyte det mens man kan og det er her;)

Ha en fin kveld!!

torsdag 12. november 2009

Stoff og feiring!

He, he, ikke stoff for å feire altså, men det er de to tingene ettermiddagen har dreid seg om;) Jeg skal feire i helga og gleder meg masse. Sosialt samvær, mange gode venner, god mat (håper jeg iallefall) og forhåpentligvis masse latter.


Vi har pyntet bord og jeg har snittet roser til  den store gullmedalje;) Rene blomster-Finn!Det andre jeg har gledet meg over de siste dagene, er pakker med stoff i posten! En pakke fra Japan

 og en fra USA. Kjekt at man kan være internasjonal selv om man bor på landet;)


Vet ikke hva jeg skal bruke stoffene til, men enn så lenge kan de glede meg med bare å være fine stoff. Nydelige farger og fine mønster!


Disse stoffene er bestilt fra Fabric.Jeg elsker disse retro stoffene, men lurer litt på hvordan jeg skal få dem til å passe inn i alt det hvite og romantiske. Får tenke litt på det...
Gleder meg til å få noe fint ut av disse skattene.

Ha en fin helg alle sammen! Det blir nok lite blogging på meg i helga, bare sosialt samvær.

tirsdag 10. november 2009

Hverdagskos

Det tar jammen på med barnehage etter en uke hjemme... Litt opplading på sofaen for tobeint og firbeint..
... før nye utfordringer står for tur når batteriene er ladet;)

"Dea ordna" har vært kommentaren i dag. Jeg skal glatt innrømme at her i huset er det lite
avansert hverdagskos. Sene ettermiddager er det om å gjøre å få middagen klar og kose seg så mye man kan før leggetid;) Litt lek, alene eller sammen med mamma og pappa. Gjerne det siste!

Kunsten er å ta det med ro, la middagsoppvasken stå (den forsvinner ikke av seg selv!) og kose og klemme masse! Selv om jeg gjerne skulle vist frem bilder av hjemmebakte boller og kreative aktiviteter på en tirsdag, så har jeg innfunnet meg med at listen må legges lavere! Enn så lenge koser vi oss med barnetv og puslespill, dukkekos og "lange" samtaler med Dea-mor.

Noen i huset har iallefall funnet roen på et mykt skinn og kan kunsten å nyte livet;)

lørdag 7. november 2009

Utfordret!

Skriv tre ting du husker som om det var i går:
1. Første gangen jeg fikk besøk av samboeren. Jeg visste såvidt hvem han var, var ung og uerfaren;)
Det ble det første av mange besøk. Sååå mange år siden!!
2. Første gangen vi kysset. Utenfor bensinstasjonen med rånemusikken i bakgrunnen... På nittitallet en gang!
3. Den største prestasjonen i mitt liv; fødselen til lille Dea. En opplevelse på godt og vondt som jeg husker så godt, men som samtidig er litt fjern.

Skriv tre ting du misliker:
1. Å sette vekkerklokka på rundt omkring seks hver dag og bli vekket før sju på helg! Men er av den oppfatning av at man venner seg til det meste, og er så heldig at lille Dea stort sett sover godt natten gjennom! Om det ikke alltid blir så mange timer med søvn, så sover jeg iallefall veldig godt de timene jeg sover;)
2. Helgevask! Jeg er rett og slett ingen fan av å støvsuge og vaske gulv, og blir nok ingen fanatiker på den fronten. Men; jeg liker å ha det rent og ryddig, spesielt å stulle og pynte i et rent hus. Har lett for å miste fokus under kjedelige husarbeidsoppgaver, så mye artigere å flytte rundt på pynteting... Eller organisere i skap og skuffer!
3. Negative holdninger! Når (dersom?) jeg kommer inn i en negativ tankegang, håper jeg noen som er glad i meg gir meg et spark bak!!

Skriv tre ting du liker:
1.Å være sammen med Andrea! Kvalitetstid sammen med lille Dea og pappaen hennes. Den gode følelsen av at dette øyeblikket er verdt å ta med seg.
2. Sosialt samvær! Jeg egner meg ikke til å være innenfor husets fire vegger over for lang tid, og trenger sosialt samvær med familie og venner for å trives. Jeg elsker å reise på besøk til kjente i Trondheim eller Oslo, få en smak av storbylivet og være på farten. Etter en sånn tur er jeg så glad for å komme hjem, har fått påfyll av energi og impulser og kan leve lenge på minnene. Samboeren kan nok skrive under på at jeg kan bli rett så humørsyk når jeg ikke får luftet meg nok...
3. Jeg liker å lære nye ting, treffe nye mennesker og få nye utfordringer, både privat og i jobben. Synes det er artig å ha flere jern i ilden, men i en overkommelig mengde slik at jeg får nytt roen og kan sitte med strikking eller lese interiørblad om jeg vil det;) Jeg trives med en hektisk jobbhverdag, men elsket samtidig å være i fødselspermisjon med god tid, mye sosialt samvær og hobbyaktiviteter.

Skriv tre fine bloggere du er innom ofte:
Jeg har ikke vært så hyppig på bloggsøken tidligere, men etter at jeg i permisjonen tok opp flere hobbyer, oppdaget jeg at det var en hel verden der ute, en egen bloggverden. Jeg ble rett og slett imponert over blogger som passer enhver smak! Jeg stikker innom litt her og der, men disse sjekker jeg ofte:
1. Hemsydd. Denne dama møtte jeg som gravid og traff henne en gang i uka under hele permisjonen. Hun har inspirert meg mye når det gjelder hobbyer, spesielt scrapbooking og sying. Hun inspirerer meg også fordi hun på et mystisk vis finner energi til å sette seg ned med hobbyer selv om hun til tider er overarbeidet;)
2. Hønepøne. Jeg imponeres av energien og humøret, det nydelige interiøret og drømmene til denne familien. Opptatt av de myke verdier, familiekos og tid. Vel verdt et besøk!
3. Den gode feen. Jeg tiltrekkes av interiørstilen (om det kan kalles en spesiell stil). Selv om den er noe forskjellig fra min, så liker jeg den veldig godt!! Gode tekster, god selvinnsikt, humor og mange fine, inspirerende bilder!
Skriv tre sanger du hører mye på for tiden:
1.Jeg hører mest på radio og hører derfor på mye forskjellig. Jeg er en enkel sjel når det kommer til musikk, ganske altetende.
2. Barnesanger på cd i bilen, "Lille Petter Edderkopp" har lenge vært en favoritt.
3. Andrea synger mye, støtt og stadig synger hun på barnesanger. Ro, ro til fiskeskjær, Mikkel Rev, Lille Petter Edderkopp... Den fineste stemmen og de artigste tolkninger av tekst og melodi. Rett og slett til å bli i godt humør av!
Skriv tre tv-programmer du følger med på
Dersom jeg skal få sydd eller gjort noe annet artig, så må det gå på bekostning av noe annet. Men; noen programmer ser jeg oftere enn andre:
1. Drømmedesign. Denne serien har vi sett mange episoder av, passer perfekt for å slappe av litt etter legging og før jeg begynner med noe annet.
2. Barnetv. Andrea har oppdaget tv-verden og koser seg gjerne i sofaen sammen med mamma og pappa.
3. Når det passer seg sånn ser jeg Senkveld, God Kveld Norge, Jakten på kjærligheten osv...
Utfordre tre fine bloggere:
1. Hemsydd
2. Stine fra Arbeidshuset, min nye, veldig lokale interiørbutikk. Gratulerer!!
3. Låvebutikken, en koselig interiørdame med låvebutikk som jeg så gjerne skulle besøkt oftere!

Fra sommerdrakt til vinterprakt!

Så langt har helgen vår bestått av en god dose inneliv. Vi har fått influensen i hus og driver nå seriøs "forfriskning" (hmm, det var en ny betydning av ordet...). Jeg er fit for fight igjen og har fått fartet bittelitt innimellom pleie og kos, husarbeid og sying;)
Jeg fikk et tips for en stund siden av Hønepøne om ei dame vi begge kjenner som selger skinn av villsau. I går fikk jeg melding om at jeg var velkommen til å komme og se. Hun hadde mange fine skinn, men jeg endte til slutt opp med dette nydelige, mørkebrune skinnet. Skinnet fikk prøveligge litt på slagbenken i stua sammen med putene mine;)

Nå, tilbake til overskriften...

Skohylla i gangen har fått en liten gjennomgang, de rosa putene som passer så fint om sommeren er byttet ut med det skjønneste saueskinnet.
Så utrolig mykt og godt skinn! Dette tror jeg vi får masse glede av,
både i interiøret og til bruk i hverdagen.
Grunnen til at skinnet fikk flytte fra slagbenken i stua til benken i gangen, er at fristelsen ble for stor. Jeg måtte bare ha enda et skinn. Så et i går som var nesten helt hvitt som også var kjempefint. Idag har jeg og mamma vært og handlet; bursdagsgave på forskudd. Hvem skulle tro at et saueskinn sto høyt på ønskelisten til min 30-årsdag?!!?


Tusen takk for bursdagsgaven mamma og pappa!

Vi er nå inne i en travel tid for min og samboerens familie. Det er opptil flere bursdager hver uke, og mange helger med bursdagsfeiringer både foran og bak oss. Jeg har mer enn èn gang uttalt i yngre dager at jeg aldri skulle få unger sent på året, det er "såååå kjedelig" å ha bursdag sent på året. De ordene måtte jeg bare ta tilbake, jeg hadde nemlig termin på min egen bursdag! Lille Dea ble heldigvis født 3 dager før tiden og fikk ha bursdagen sin helt for seg selv, midt mellom morfars og mammas bursdag.
Forrige helg feiret vi tre bursdager, mye familiesamvær og gledelige gjensyn. Som en ekstra bonus fikk jeg noen "gamle" gaver av noen snille familiemedlemmer.


Seks nydelige putetrekk,  hardangersøm. engelsk broderi, med og uten rysjer...

Dynetrekk, putetrekk og laken i et kraftig hvitt stoff, uten broderier.. Sengesettet er bryllupssengklærne til Andreas tippoldemor som Andrea er kalt opp etter. Sengesettet er vasket opp, strøket og har fått ei seng å ligge i. Til neste helg skal en overnattingsgjest få sove i kvalitetssengeklær som er laget med kjærlighet og godt brukt! Til sist fikk jeg et heklet sengeteppe som holder sengesettet med selskap...
En nydelig gave med en historie, veldig takknemlig for slike gaver!

torsdag 5. november 2009

Det nærmer seg jul;)


Jeg gleder meg! Gleder meg masse til å ha fri, pynte og stelle... Til å se Lille Deas reaksjon på alle pakkene. Spise god mat. Pynte bord. Rolige dager hjemme.

Nyttårsaften i fjor feiret vi hjemme alene, bare den lille familien på tre.
Mon tro hva det blir i år...Kanskje blir det noen nye glass, lysestaker eller tallerkener under juletreet???
Plutselig er julen her alle sammen;)

tirsdag 3. november 2009

Rolige dager...

med febersyk jente i hus... Noe både liten og stor, tobeint og firbeint nyter godt av!Jeg var febersyk i forrige uke, og da var det spesielt denne lille frøkna som koste seg i sofaen sammen med matmor. Lykken er å ha noen å pleie sofaen sammen med når formen er laber... |

I dag er det min lille "Dea" som er febersyk og som får pleie. Lille kattepusfrøken har derfor dristet seg til å legge seg på kanten av sofaen sammen med "storebror" Puma... Han er sånn passe glad for familieforøkelsen og trekker seg unna når Dea og lille pus blir for innpåslitne. For øvrig er Puma glad i det gode liv, mat og sofaen. Men; det så dere kanskje?!!?

Ha en frisk og fin dag videre!