onsdag 30. desember 2009

PIF - pay it forward

Inspirert av Astrid og bloggen Hemsydd (der jeg kom først i køen med min kommentar!) har jeg slengt meg med på denne lille "konkurransen". Jeg har kopiert teksten under fra hennes blogg og vips så jeg er med på PIF; alias Pay it forward! Vil du være med?
"I will send a handmade gift to the first 3 people who leave a comment on my blog requesting to join this PIF exchange. I don't know what that gift will be yet and you may not receive it tomorrow or next week, but you will receive it within 365 days, that is my promise! The only thing you have to do in return is pay it forward by making the same promise on your blog."

Vil du få en håndlaget gave av meg så skriv en kommentar til dette innlegget. De tre første som svarer kommer med i PIF`en og får en pakke i posten fra meg innen 365 dager. Kopier teksten over og legg ut på din blogg der du lover å gjøre det samme.

søndag 27. desember 2009

Romjulskos


Ubeskrivelig deilig med late dager, stille hus, koselige aktiviteter... Selv om dagene er fylt med familieselskaper her og der så har vi prioritert hjemmekos også. Mest inneliv og litt uteliv... Altså uteliv i form av aketur på litt for lite snø;) Masse god mat!I går hadde vi besøk av den eldste tantejenta mi. ¨Godt å ha litt bedre tid og finne på noe spennende når hun er på besøk. I går sydde vi ei veske i felleskap. Ble ei veldig fornøyd jente med ny, selvlaget veske!Dea har fått fine leker og vil helst være inne og leke hele tiden. Helst med mamma eller pappa med i leken.


Vi har planer om å fortsette og kose oss i dagene fremover også. Plutselig kommer jeg tilbake med et innkegg. Fortsatt god jul!

mandag 21. desember 2009

Nam-nam...

Med julen kommer suget etter hjemmelagde karameller og nå er de kommet i hus! To timer med småkoking og de BESTE karameller har blitt til;)

Anbefales!

Litt julestemning har det blitt, men fremdeles er ikke noe av julepynten  vi har fra før kommet frem. Det får bli i morgen.


Fortsatt GOD FØRJULSTID frem til torsdag;)


PS: Her er resultatet av Deas pepperkakepynting; ett halvspist hjerte med litt rester av melisglasur!

Heldigvis hadde vi besøk av min største tantejente som fikk fart på pepperkakepyntingen!


søndag 13. desember 2009

Svart senker natten seg...

... og jeg er elendig på å ta fine stemningsbilder i dårlig lys;) Men, dere får ta det dere får!
Helgen er snart over, men kjenner at det føles veldig greit. Bare litt over en uke til juleferie, JIPPIIIIIII!'
Vi har tilbrakt dagen hjemme, både litt utendørs og innendørs. Rolig og avslappende helg, akkurat slik Dea liker den; sammen med mamma og pappa.


Jeg dro med meg Dea på tur i skogen, i meitai på ryggen. Det funker fremdeles supert! Dea er av den bedalige sorten og synes nok det er veldig fint å bli båret rundt omkring i stedet for å streve med de små føttene i ulendt terreng. Vi fikk plukket mose og forskjellige greiner.


Litt julepyntede skåler har det blitt... Sviblene får imidlertid stå på et kaldt rom noen dagen.
Vil spare blomstringen til julehøytiden nærmer seg.

Faktisk ganske avslappende å pynte litt etterhvert, tar det bare litt innimellom her og der. Anbefales!

Nå gleder vi oss til nisseuke og nissefest i barnehagen til uka og tur til Eriklia til helga;)
Må bare jobbe litt innimellom;) Fortsatt god helg!

lørdag 12. desember 2009

Førjulskos

Såååå deilig med helg! Den nytes av liten og stor... Dea-mor vil bare være "hæme huset" for tiden så det er stort sett det vi har gjort i dag;)Deas snille bestemor ga oss en stooor pepperkakedeig før helga, og den har vi tatt knekken på i dag. Det ble mange små og store pepperkaker. Dea har fått en egen liten boks i kjøkkenkroken sin, og jeg har fått mange store hjerter.


Pølsespising mens mannen i huset brente bål ved naustet ble det også. Nå gleder vi oss til naustet blir ferdig.
Dea og jeg demonstrerer hvor SUR og SINT Puma, den store katten vår, har blitt etter at han ble storebror til en søt liten pusefrøken. Her lager vi freselyder:)

Deilig med helg og god tid hjemme. Masse vi skulle ha gjort, men kjekt å bare kose seg! God førjulstid!

torsdag 10. desember 2009

Tradisjonell julepynt:)


Jeg fikk lysten over meg til å lage julepynt forrige helg, men ville liksom ikke helt ta frem det tradisjonelle glanspapiret i rødt, grønt og gull. Scrappearkene mine har fått ligge leeeenge i fred, men plutselig fikk de gjøre nytte for seg. Enkelt, men dekorativt!


Har planer om å lage mer pynt av dekorativt papir;)


Fredag var vi på koselig vennejulebord hvor jeg ble inspirert av vertinnens mange juleverkstedprodukter. Jeg fant også ut at jeg hadde kjøpt et blad med mange gode ideer; KKs juleblad. Det hele resulterte i innkjøp av appelsiner, nellik og kanelstenger. Lukter himmelsk godt av dette fatet!


søndag 6. desember 2009

Same procedure as last year...

I helga har vi kommet et lite steg nærmere julen;) Og den følelsen er ganske deilig... Jeg har så mange ting jeg har lyst til å gjøre, pynte og lage før jul. Men som alle andre jobbemammaer , blir det vanligvis mer planer enn utførte aktiviteter! Nå har jeg bestemt meg for å gjøre mange koselige ting innimellom det kjedelige...


Jeg lurer også hvert år på når skal man egentlig pynte til jul? Jeg er vokst opp med enkel adventspynting frem til siste dagene før jul. Lille-lille julaften og lillejulaften kommer julepynten frem i hver en krok;)

I år tror jeg at jeg går for litt-etter.litt-pynting med juletrepynting på lillejulaften som finale!!
I helga har jeg startet så vidt å pynte. Vrihasselgreina har hengt i taket siden i fjor og har fått samme julekuler som i fjor (psst: bildet er fra i fjor også;)). Julekulene har jeg arvet etter min farmor.


Julekrybbefigurene er også nydelig julepynt fra farmor.
Julesangene har surret i bakgrunnen mens vi har bakt kakemenn.
I ettermiddag blir det stor bursdagsfeiring for 6 toåringer fra babygruppa vi møtte hver uke i fødselspermisjonen min. Det blir stas!!

tirsdag 1. desember 2009

Pakke, pakke, pakke...


Jeg har en lang, lang liste med juleforberelser jeg skulle tatt fatt på, men mistet motivasjonen på veien... Så for å bøte på manglende vasking, bestemte jeg meg for å pakke inn gaver;) Sååå mye mer lystbetont!


Et annet argument for å pakke inn julegaver, var at jeg måtte finne ut hva jeg har kjøpt.. Finner ikke den o`store julegavelisten og hadde mistet kontrollen. Hvem har jeg kjøpt til, hva har jeg kjøpt og for hvor mye??!?
Kontrollen er nå gjenopprettet og pakkene ligger ferdig innpakket. Det vil si de pakkene som har kommet i hus... Fortsatt en relativ lang liste igjen med gaver som skal handles;) Men; jeg vet iallefall hvilke etter i kveld.


De fine pakkelappene er det min svigerinne som har laget, en kreativ kort-, innbydelse- og pakkelappdame;) Ta kontakt dersom du har lyst på!