mandag 8. mars 2010

Arvegods

Så lenge jeg kan huske har jeg vært interessert i gamle ting, ting med historie, ting som har betydd noe og ting som er godt brukt...

Interessen har vært der så lenge jeg kan huske og har gitt meg mange fine ting i løpet av årene...

Blant annet er alle våre hverdagstallerkener arvegods fra min og mannens familie. Noen fra min mormor som døde når jeg var 15 år, noen fra min samboers familie og noen fra loppemarked.

Blant annet har jeg en blomstrete tallerken som har tilhørt Deas tippoldemor, den tippoldemoren som Dea er oppkalt etter. Tallerkenen var tippoldemor Andreas sildetallerken.

En annen ting som jeg er glad for å ha arvet er min interesse for håndarbeid. Interessen er arvet fra mamma, mormor og farmor. Spesielt er jeg glad for at jeg for mange år siden lærte meg å slå nupereller (som virkelig er en tålmodighetsprøve!).

Farmor, som lærte meg det, var også veldig glad for å lære bort. Jeg har også lært å brodere hullsøm og hardangersøm. Nå gjelder det bare å ta frem kunnskapene en gang i nærmeste fremtid før de forsvinner i det store intet...


4 kommentarer:

Astrid Hemsydd sa...

Du kan faktisk å lage nupereller!?! Du imponerer meg stadig med håndarbeidsferdighetene!

Hehe.. skjønner godt at du ble misunnelig på de gamle dynene. Men nå er de på vei til å ikke være dyner særlig mye lengre. Jeg spretter stoffet av for å sy noe annet av det. Så om du vil komme å prøve ei av dem på verandaen må du komme ganske fort!

Turid sa...

Så mye pent, jeg er også glad i gamle ting med historie.

Takker deg så mye for at du har vært innom bloggen min og er med på den lille giveawayen. Masse hilsen Turid

Tone Lileng sa...

Så flotte tallerkener :) - Det står en broket forsamling med fat i mitt skap også, - men her går det mest i grønntoner og alle får hvert sitt slag, - for alle er forskjellige. Jeg liker det.

Jeg tenkte å si at jeg har en give-away inne hos meg også. Jeg ser Turid over her også reklamerer med det :))

Jeg er illustratør og har laget overføringsfolier av disse. Så om du liker å sy, - så kan kanskje mine illustrasjoner få liv der? :)

titt gjerne innom.

www.enfuglianden.blogspot.com

Tone

FlorasFrue sa...

Nupereller inponerer meg!! Det har jeg aldri lært, men hadde en farmor som lærte meg å hekle - noe jeg er veldig takknemlig for :)

Nydelige tallerkner, jeg liker så godt gamle tallerkner med blått mønster.

Ha en kjempefin fredag!
Kjersti