onsdag 31. mars 2010

Påskekos

Jeg er hjemme alene i kveld og det er faktisk litt påskekos for meg det også... Mannen er på kino og jeg nyter kvelden i mitt eget selskap. Har bedrevet kaoskontroll i dag etter å ha kommet hjem fra hyttetur i går kveld. Masse ting og tang utover kjøkkengulvet som skal vaskes, pakkes bort og finne sin plass igjen. Rydding innimellom innelek og utelek!

Nå skal jeg bruke resten av kvelden på å rydde i bilder på pcen! Et prosjekt jeg skulle gjort for lenge siden!!

lørdag 20. mars 2010

Gledens dag!

Vi har nemlig fått et nytt familiemedlem! Lille Matilde kom til verden i går kveld, vi har blitt tante og onkel igjen og Dea har fått et nytt søskenbarn. Vi gleder oss til å bli kjent med den nye verdensborgeren!

Sånn bortsett fra nye tantebarn er det ikke de store hendelsene i livet vårt for tiden. "Bare" hverdager som i grunn er altfor korte! Deilig med helg igjen iallefall, Dea gleder seg til å ha fri med mamma og pappa.

Kveldene går med til besøk og sosialt samvær og små og store prosjekter på hobbyfronten. Jeg må gjøre en storinnsats for å få unna noen hekle- og strikkeprosjekter slik at jeg kan begynne på nye som frister i kurven (og ja, jeg handler stadig nye selv om det er mange på gang allerede)!

I det siste har jeg laget mest gaver. Tar sjansen på å legge dem ut selv om ikke alle er overlevert...

Tøff guttegenser!
Jeg var på besøk hos Hønepøne her en kveld og ble inspirert (igjen...). Hun har hatt storproduksjon av den svenske "OL-luen" og det har blitt et par på meg også (noe ufrivillig). Den første var tiltenkt til bursdagsgave til Deas tante, men den ble atfor lita:). Deas søskenbarn på fem er derfor en veldig fornøyd mottaker av den lua. Siden den første ble for lita, måtte jeg hekle en til og den ser dere her!
Jeg har strikket et par luer til også. Den ene skal mamma få,
den andre mottakeren er foreløpig hemmelig:)

I går og i kveld har jeg heklet et par votter som skal være en gave. På to kvelder er de ferdig heklet, tråder festet, tovet i maskinen og pyntet!
Det siste "prosjektet" er et hekleteppe som jeg holder på med litt innimellom og som derfor ikke blir ferdig. Dette tror jeg at jeg beholder selv; mitt første teppe med "oldemorsruter". Mangler bare en lapp og heklekant rundt så er det lille teppet ferdig (på størrelse med et vognteppe).
Det var et "skryteinnlegg" fra meg, nå er det tilbake til strikke-/heklekurven.
Ha en fin helg!

mandag 8. mars 2010

Arvegods

Så lenge jeg kan huske har jeg vært interessert i gamle ting, ting med historie, ting som har betydd noe og ting som er godt brukt...

Interessen har vært der så lenge jeg kan huske og har gitt meg mange fine ting i løpet av årene...

Blant annet er alle våre hverdagstallerkener arvegods fra min og mannens familie. Noen fra min mormor som døde når jeg var 15 år, noen fra min samboers familie og noen fra loppemarked.

Blant annet har jeg en blomstrete tallerken som har tilhørt Deas tippoldemor, den tippoldemoren som Dea er oppkalt etter. Tallerkenen var tippoldemor Andreas sildetallerken.

En annen ting som jeg er glad for å ha arvet er min interesse for håndarbeid. Interessen er arvet fra mamma, mormor og farmor. Spesielt er jeg glad for at jeg for mange år siden lærte meg å slå nupereller (som virkelig er en tålmodighetsprøve!).

Farmor, som lærte meg det, var også veldig glad for å lære bort. Jeg har også lært å brodere hullsøm og hardangersøm. Nå gjelder det bare å ta frem kunnskapene en gang i nærmeste fremtid før de forsvinner i det store intet...


torsdag 4. mars 2010

Takk for sist!


Føles som en evighet siden forrige innlegg, og i bloggemålestokk har jeg vært en skikkelig unnasluntrer de siste ukene:)
Men i stedet for å blogge har jeg produsert!!

Jeg har også endelig klart å karre til meg den søteste pungen som kom i den fineste pakken... Synes disse pungene fra Haust var så fine, men de ble jo utsolgt før jeg fikk kjøpt! På tredje forsøk hadde jeg hell og lykke! Veldig fornøyd og en fornøyelse å få pakken i postkassa.


Jeg har endelig fått pyntet ferdig "sovevottene" til Dea. Tror forresten jeg må lage flere; pyntevotter, bilvotter og lekevotter... Gode og fine!


Noen gaver har det blitt; en genser til gutt og ei lita bukse til ei nyfødt jente. En tidligere kollega har blitt farmor til ei etterlengtet jente, og jeg ble så glad på hennes vegne. Gleden resulterte i ei søt elefantbukse i str 62, rød og hvit med lilla ribb.

I morgen reiser vi på hyttetur, gleder meg til helg og kos inne og ute med Dea og resten av reisefølget. God helg alle sammen!