søndag 7. februar 2010

Små og store helgeprosjekt

Helga har vært av den familievennlige, rolige sorten; veldig godt for liten og stor. Vi har ikke hatt så store planer, men likevel rukket mange forskjellige store og små gjøremål.

Et viktig gjøremål var å gjøre ferdig en genser til den største tantejenta mi. Jeg har et begrenset utvalg av store stoffbiter (vant til å sy klær i små størrelser jeg!), men hun fant noen som falt i smak. Håper hun blir fornøyd!

Mønsteret har jeg tegnet av fra Meedom-boka str 98 og forstørret til ca 10 år. Brukte en av genserene hennes til å sammenligne med...


Ellers i helga har mannen jobbet med naustet mens jeg og Dea (med god hjelp av svigermor)har ommøblert og pyntet på rommet til Dea.

Jeg og mannen byttet også ut sprinkelsenga med ei vanlig seng, nå har Dea jammen blitt stor jente;)


Mannen reiser på jobbtur i morgen så denne uka blir det vi jentene som regjerer huset (det er det vel kanskje ellers også når jeg tenker meg om;))
Blafrebilder, en gammel nattkjole og brodert bilde med mannens vitale mål ved fødselen;)
Kjekt med postkasse på veggen når man har en mimmi som jobber i Posten og ei beste som sender kort som vi putter i postkassa.
Denne senga fikk jeg etter at "Molly" og "Bestap" (mormor og morfar) døde da jeg var 15 år; allerede da var jeg interessert i det som er sjarmerende gammelt. Dynetrekket har jeg fått/lånt av mamma, det samme med teppet i senga.
Bildet over senga har Dea fått av Beste. Verset " Kjære Gud jeg har det godt" er rammet inn. Det er den godnat-sangen vi har sunget til Dea fra hun var liten baby, helt til hun kom med ønsker om sanger selv (Mikkel Rev, Bjørnen sover og alle andre artige barnesanger!).

Ha en fin kveld og ei god arbeidsuke, plutselig er det ei ny, dyrebar helg!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Genseren var kjempestilig, og tante jenta blir nok fornøyd kjenner jeg henne rett:) Klem fra tonelone

Astrid Hemsydd sa...

Så fint romemt til Dea har blitt! Herlig med ei stulle hjemme helg. Vi har vært litt for mye på farten i helga med skikkelig bydag på lørdag og to bursdagsfeiringer i tillegg..

HønePøne sa...

Så fint rommet er blitt! det var jo knallfint fra før også, men nå er det virkelig blitt et storjenterom :)
Genseren var også veldig fin! Hedvig har bestilt klær til bamsen sin, så jeg har sydd litt klær i str 56. Hadde vært kjekkere å sy til henne, men jeg har samme stoffproblematikken som du har ;)

Kameraet mitt vil ikke overføre bilder, så det er en veldig stille periode inne på bloggen min..

Gleder meg til i kveld! :)

Jeanette sa...

Rommet til Andrea var kjempefint :) Utrolig flott seng! Sigurd har også "Kjære gud jeg har det godt", bare med en liten gutt på. Gleder meg til å ha et sted å henge det opp, hehe. Fortsatt god helg :)