søndag 24. januar 2010

Sånn på tampen...

... av helga skal jeg prøve å få lagt ut ett innlegg;)
Helga har stort sett vært både tv- og datafri!
Har siden forrige innlegg både hatt sydag, sosialt samvær flere ganger, feiret et par bursdager,vært på svømming, bytur og selvsagt på jobb. Puh, sliten bare av å tenke på det!

Sydagen var utrolig kjekk og er behørig omtalt både en og flere ganger hos sydamene Malla-me, Hemsydd og Hønepøne. Vi var da rett så produktive innimellom pastasalat, brus, godteri og gode sytips;)

Jeg kan dessverre ikke blogge om mine prosjekter fra 
sydagen, de er foreløpig hemmelige...
Men; inspirert som jeg ble satte jeg meg foran symaskinen dagen etter og sydde denne kjolen til Dea. Litt hermegås etter Astrid må jeg innrømme! Kjolen ble litt for lang så tror jammen jeg må sy en til etterhvert.

Dea var visstnok veldig fornøyd med ny kjole
i barnehagen dagen etter.

Jeg har også blitt utfordret i løpet av uka som gikk.
Den skal jeg svare på når jeg kommer meg hjem igjen
fra kurs i Oslo denne uka;) Ha en fin uke!!


lørdag 16. januar 2010

Favorittårstid


Njaa, jeg tror ikke jeg kan si at vinteren er min favorittårstid, da liker jeg sommeren mye bedre! Men; vinteren har så absolutt sine gode sider;) Som vinterdagen i dag. En hel lørdag til disposisjon uten de store planene for meg og Andrea (mannen jobber i naustet, noen må jo drive dette husholdet fremover;)).

Nydelig vær, plussgrader, sol, fri, blid jente... Kan vel ikke bli så mye bedre enn det? Vi jobber hver dag midt i uka og ettermiddagene etter jobb strekker ikke til for de store utskeielsene. Når helga kommer, synes jeg nesten det er vanskelig å prioritere enkelte ganger. Hva skal man bruke de verdifulle timene til? (Et luksusproblem altså!!)


I dag startet dagen TIDLIG så vi har allerede fått mye ut av den;) Vi har hatt en rolig start på dagen med kos og lek, litt rydding og organisering. Vi har vært i lysløypa og rent på rattkjelke, spist pølse og drukket kakao sammen med ei stor og ei lita venninne, veldig kjekt! Nå lligger Dea ute i vogna og sover søtt. Verdifull fritid for meg, det innrømmer jeg glatt!

Bare lurer på hva jeg skal bruke den til;) Måtte bare snike meg til et lite fem-minutt i sofaen med et par blogger! Nå skal jeg være litt effektiv før Dea våkner opp igjen, blid og uthvilt! Deilig med mye av helga igjen enda.


Fortsatt god helg!

mandag 11. januar 2010

Favoritter!

Jeg tror jammen både jeg og Dea har fått nye favoritter, på forskjellige felt da...

Boka "Lillesøster spiser frokost" er en av julegavene som virkelig falt i smak! Dea skratter når vi leser om Lillesøster som bare sier "NEI, NEI, NEI" og "VIL IKKE". Lurer på om hun kjenner seg igjen eller totalt mangler selvinnsikt??!?!! Hun er "to jår" og klarer selv! Akkurat som Lillesøster;)

Siden boka var en fulltreffer har hun fått en til i samme serie og en bok om Emma som hun liker veldig godt også. Bøkene har vært med i barnehagen opptil flere ganger i forrie uke...

Min favoritt er av en annen kategori, men like fin fordi. Jeg tror jeg kan konkludere med at disse fargene har blitt en favoritt:

Strikkekurven domineres av grønt og petrolfarget garn! JEG LIKER!

Jeg har tatt opp igjen strikkingen av de KJEDELIGE lappene til ett babyteppe i brunt, lime, petrol og hvitt. Over halvveis nå, det går fremover!


søndag 10. januar 2010

Vinterpynt

Julepynten (deler av den) har fått være med litt videre selv om julen nå er DEFINITIVT ferdig (og det er ganske godt!)

Appelsinene og konglene er foreløpig plassert i
Norgesglass og trives med det!
De holder telysene med selskap i kjøkkenvinduet...


samt sandkakeformene...


Lyse, lette farger og en enklere stil er veien å gå...
mens vi venter på våren og lysere tider.


Lengselen etter lyse,
varme dager blir ikke mindre av dette bildet...


Bildet er fra øya Ona i sommer og turen vi
 hadde sammen med Deas tante og onkel.
Kanskje får vi en tur til sommeren også? ;)

lørdag 9. januar 2010

Sy, sy, sy...


Det er det jeg TENKER at jeg har lyst til å gjøre, men innimellom alt det andre kommer jeg liksom ikke så langt. Det er AKKURAT som den dørstokkmila når man skal begynne å trene, det vanskeligste er å komme seg ut døra...
Det føles VELDIG langt å gå fra stua og ned på syrommet, og så er det sikkert SÅÅÅ kaldt der!!

Men; NÅ har jeg troen på at syingen får en opptur igjen etter at symaskinen har fått HVILE seg en stund:)


Vi er nemlig noen venninner som har avtalt en sydag! Spennende! Sosialt og lærerikt tenker jeg det blir i bøtter og spann.

Men; hva skal jeg sy? Klær til Dea? Lappeteppe? Puter?

Lyst til å begynne med alt, men får gruble litt på det!

Ha en fin dag!!

onsdag 6. januar 2010

ut paa tur,aldri sur!

Her kommer mitt første innlegg fra mobil;) Det blir ikke langt kjenner jeg, går litt lang tid å skrive på mobil... Men øving gjør mester som det så fint heter! Jeg har tilbragt de to siste dagene på kurs, lærerikt og kjekt.

Lite tid til shopping, men har fått sprunget innom mine favorittbutikker i Trondheim. Cornelias Hus hadde salg på mange barneklær, fant noe fint til Dea der;) Ellers ble det en tur innom ting og Emmas House, dit må jeg tilbake med full lommebok og annet transportmiddel enn buss hjem.
Ha det fint så lenge!

søndag 3. januar 2010

Nye muligheter!

Kjenner at jeg er klar for et nytt år og gleder meg til å se hva det bringer;) Ingen store skyer i horisonten som jeg kan se, mine nærmeste er friske og raske, og jeg KRYSSER fingre og tær for at det holder seg sånn!


Jeg håper jeg blir inspirert av interiør i året som kommer og får dallet meg til å ferdigsstille noen av maleprosjektene jeg har tenkt lenge på... Og at vi får ny sofa i hus med hjemmesydde puter til.


Jeg håper lysten til å lage og produsere blir større enn kallet fra sofaen i de sene kveldstimer;)


Jeg håper jeg får mange gode timer sammen med gamle og nye venner, med og uten hobbyer, og med mer latter enn tårer!


Jeg håper vi blir flinkere til å komme oss ut på tur i året som kommer, det må da være enklere nå som Dea begynner å bli ei stor jente??!? ;) Kanskje kommer jeg meg også på trening igjen etter en lang pause etter sommeren??


Jeg gleder meg til å få mange nye og gode minner i året som kommer!! Uansett hva vi får gjort eller ikke, håper jeg året gir oss glede og positive opplevelser...