fredag 30. april 2010

Verdens beste kompliment...

"Tante, kan vi bake boller?
Du baker verdens beste boller!"
He, he, for meg som ikke er en guru på kjøkkenet og som oftest lager mat for å bli mett, er det et veldig fint kompliment å få en fredags kveld:)

Så da ble det boller, à la svenske kanelboller (fant fremgangsmåten på denne bloggen).
Oppskriften kaller jeg "Tupperware-oppskriften" fordi jeg har fått den på et party en gang. Blir alltid gode boller!

Ellers har vi i kveld brynet oss på ei jente i sin beste trassalder (2,5 år). Hun ville IKKE legge seg når vi hadde besøk. Men; jeg vant til slutt...

Trass i  små og store dagligdagse utfordringer er jeg veldig glad for at våre "problemer" er små sett i den store sammenhengen. Vi har faktisk ingenting å klage over! Man får innimellom påminnelser over at livet er skjørt og at man ikke vet hva morgendagen bringer...

Kos dere masse i helga, det skal vi i styggeværet!

tirsdag 20. april 2010

Familieforøkelse!

Den siste uka har vår lille familie økt med to nye familiemedlemmer, dog av den firbeinte sorten...

Zimba som er èn uke og èn dag og lille svarteper som kom til verden i dag!

Verdens søteste villsaulam som er kontaktsøkende og elsker selskap!

Dog er de som små babyer da de trenger  med melk mange ganger i døgnet. Med hjelp fra mamma og pappa får vi det til å gå rundt mens vi er på jobb:)

Dea elsker dem!! Og skal jeg være ærlig, så er både jeg og mannen rett så betatt av dem der de hopper rundt på alle fire...

torsdag 15. april 2010

favoritt!

Nøstebarn har vært en favoritt hos meg siden Dea kom til verden. Vi har kjøpt litt forskjellige klær; bodyer, strømpebukser, jakker og strikkebukser. Litt dyre, men de holder såååå lenge i størrelsen! For eksempel kan en body brukes fra ett par måneder til ni måneders alder:) Det var dagens reklame fra meg!

Jeg liker veldig godt garnet og mønstrene fra boka "Strikk til Nøstebarn". Mine to favorittstrikkeplagg(!) er hentet fra den boka; bestefartrøye og voksejakke. Begge er strikket i 2-tråds merinoull, er tynne, men varme og har hatt lang brukstid. Anbefales! 

Her er min egen Nøstebaby med voksejakke. Her er Dea seks måneder. Jakken brukes enda, to år senere...
Bestefartrøye

Nå er det senga her etter rangling i går:)

søndag 11. april 2010

Snipp, snapp snute...

...så var nok en helg ute. Men; en kjempedeilig helg og vi er klare for en ny uke! Mye sol, sosialt samvær og utelek. Bare en forsmak på våren og sommeren som ligger foran oss. Vi gleder oss, liten og stor!!!

Vi har hatt besøk av venner med familie i dag. Grilling av pølser og marshmallows og lek i fjøra.
Dea ble veldig inspirert av besøket av to tvillinggutter på et halvår og hadde to babyer i dukkevogna når hun la seg i kveld. "God natt mange babyæ"!

fredag 9. april 2010

Som de fleste andre starter vi helgen med en god følelse. To hele dager til disposisjon uten de altfor store planene:) Kun en ettårsdag på tapeten og sol i værmeldingen er en god start.

Ellers blir det litt stell av hus og hjem, det trengs! Har vært på plantasjen i dag og frisket opp i min slunkne plantebeholdning.

Kanskje litt baking i løpet av helga? Eller ikke?
Uansett, vi er klar for helg!!!

mandag 5. april 2010

Ny tid

Idag har det vært en utrolig fin dag her. Vi har vært ute fra tidlig formiddag til sola forsvant i halv sekstiden. Deilig varmt og godt i solveggen nede ved naustet.

Det beste med dagen er at vi har kost oss masse med Dea, det er det beste med å ha ferie. God tid og masse kos;)

Det føles nesten som en ny tidsregning når vi kjenner at våren virkelig er på vei,på godt og på vondt! Det gode er at nå vet vi at vi har mange fine, lyse dager foran oss (forhåpentligvis en fin vår og sommer; ingen selvfølge på Nordvestlandet!). "Det vonde" er at vi igjen begynner å ane omfanget av alt vi skal gjøre i løpet av vår- og sommersesongen.

Vi har iallefall en liste lenger enn lang, både med arbeidsoppgaver og innkjøp. Mannen startet med raking av plen og vasking av plenklipperen i dag. Med tanke på at det er 05.april i dag føler jeg vi er i rute (så lenge det varer...).

Men; slik er det for alle med hus, hjem og hage!! Kunsten er å fryde seg over det man får gjort i stedet for det man ikke rakk;)


Ha en fin arbeidsuke, fint at den er kort!

fredag 2. april 2010

Tantejente...

I anledning min lille tantejentes ankomst har jeg strikket en liten gave. Den søteste lille body som er tenkt som et sommerplagg. Bodyen er strikket etter mønster fra Dale og med garnet Lerke (50 % ull og 50 % bomull). Godt garn å strikke med! 

Den nybakte mammaen har blitt en racer til å strikke selv og har laget mange fine plagg til lille Matilde, spesielt i garnet Sublime. Så mange fine plagg at jeg også måtte kjøpe litt garn for å teste et ukjent garn:) 

Begge bestemødrene til lille Matilde har også strikket så den lille damen kommer neppe til å fryse!