fredag 25. september 2009

Tirsdag kveld hadde jeg besøk av Astrid fra http://www.hemsydd.blogspot.com/, det ble en koselig sykveld! Jeg sydde denne buksa i rødt elefantstoff fra http://www.jofotex.se/. Jeg har brukt Meedom-boka; form 1 str 86. Ribben er fra Stoff og stil. Jeg klipte strikken til midjen 48 cm, det ble akkurat passe til Andrea. Ribben er klippet og sydd som forklart i Barn igjen-boka. Midjeribb er klippet 15 cm kortere enn vidden på buksekanten. Ribb til føttene er klippet 18 cm lange etter et diagram i Meedom-boka. Diagrammet gir forslag til lengder på ribb til forskjellig bruk og forskjellige mønster (form 1, 2 osv). Ribben klipper jeg med en bredde på 12 cm ca.
Jeg har nå sydd noen bukser, men ser fremdeles en del forbedringer som kan gjøres;) Denne buksa er sydd av form 1 som skal være en "smal" modell. Det er den ikke! Buksa er fremdeles ganske vid, lang i skrittet og stor i størrelsen. Neste gang tenker jeg at jeg får minske mønsteret noe. Men; det blir gode bukser som er behagelige på.

3 kommentarer:

Astrid Hemsydd sa...

Takk for koselig sykveld ja! Søte elefantbuksa! Lurer på at Åsa må få en likedan ;o)

madeleine sa...

Blir så imponert! Buksa er kjempefin! Likte spesielt godt forkletoppen du sydde til Andrea :)veldig stilig, og veldig kjekt med gjenbruk! Tror definitivt jeg må ha et privat sykurs...

sylvia sa...

Artig å se syprosjektenen dine! Den røde elefantbuksa var kjempesøt!(det var foresten modellen din også!!) Likte fasongen på buksa, såg veldig god ut.
Slenger meg gjerne på det private sykurset..;)