tirsdag 29. september 2009

"Nytt" gammelt bord...


Vi har fått nytt bord på stua og jeg er kjempefornøyd! Fikk dette bordet av foreldrene til samboeren, litt skakt og skjevt med en stygg overflate. Samboeren har nå malt det hvitt (etter at jeg ikke kom noe videre med mine planer... ), kappet av beina og vips; vi har fått et fint bord;)


Bordet var før brunbeiset og veldig slitt. Nå har bordet fått hvitmaling, men fremdeles er finishen litt slitt og ikke "perfekt", akkurat sånn jeg liker det.

Nå spørs det bare om de andre maleprosjektene går i stå eller ikke... Den som venter får se!!


fredag 25. september 2009

Tirsdag kveld hadde jeg besøk av Astrid fra http://www.hemsydd.blogspot.com/, det ble en koselig sykveld! Jeg sydde denne buksa i rødt elefantstoff fra http://www.jofotex.se/. Jeg har brukt Meedom-boka; form 1 str 86. Ribben er fra Stoff og stil. Jeg klipte strikken til midjen 48 cm, det ble akkurat passe til Andrea. Ribben er klippet og sydd som forklart i Barn igjen-boka. Midjeribb er klippet 15 cm kortere enn vidden på buksekanten. Ribb til føttene er klippet 18 cm lange etter et diagram i Meedom-boka. Diagrammet gir forslag til lengder på ribb til forskjellig bruk og forskjellige mønster (form 1, 2 osv). Ribben klipper jeg med en bredde på 12 cm ca.
Jeg har nå sydd noen bukser, men ser fremdeles en del forbedringer som kan gjøres;) Denne buksa er sydd av form 1 som skal være en "smal" modell. Det er den ikke! Buksa er fremdeles ganske vid, lang i skrittet og stor i størrelsen. Neste gang tenker jeg at jeg får minske mønsteret noe. Men; det blir gode bukser som er behagelige på.

torsdag 24. september 2009

Ulldress
På Trondheimsturen rakk jeg en snartur innom Nøstebarn, mange fristelser der! Kjøpte en ullfleecedress til Andrea og i dag måtte den prøves. Andrea hadde en slik fra Bånsull da hun var baby, utrolig god og varm dress. Lua har hun fått av tante og onkel, og vil alltid ha den når hun får velge;)


Andrea i mimmis gamle forkle!

Jeg stjal et gammelt forkle hos mamma for en stund siden, og nå har det blitt en fin forkletopp til Andrea. Jeg synes denne ble veldig søt.
Mønsteret er fra Meedom, form 1,5 med for og med åpning midt bak.
Det gule stoffet er et bomullsstoff fra Stoff
og stil. Siden det gule stoffet var litt
gjennomsiktig, la jeg inn et tredje stoff i
mellom. Det ble enkelte steder litt tykt og
mye stoff, men det gikk bra!
Jeg husker godt at mamma brukte dette


forkleet og synes det er
veldig artig å bruke stoffet videre;)


mandag 21. september 2009

Kjole med puffermer


En kjole jeg har sydd fra Barn igjen-boka. Kjolen er sydd i størrelse 86, har funnet ut at størrelsene i flere bøker er store.
Kjolen er sydd i stoff fra Stoff og stil. Bomullstoff med brune og beige elefanter på ermene, brun kordfløyel og brun ribb på hendene. I halsen har jeg laget en kant av elefantstoffet og dratt strikken gjennom denne løpegangen. Litt kronglete og trangt, men ble bra til slutt:)

Idag fikk jeg pakke i posten fra Japan (!) med tre fine biter med stoff:) Bomullstoff med forskjellige, retro mønster. Skal fortelle mer om hvor når jeg har fått sydd noe av det! Andrea leker at det er nye tepper, rett så fargerike;)

søndag 20. september 2009

Inspirert!

I helga har jeg fått tid til å lese bittelitt i interiørblader samt sett hjemmet med nye øyne etter å ha vært borte i to og en halv dag!
Det resulterte i litt ommøblering av pynteting og disse bildene;)
I gangen henger en tallerkenhylle samboeren laget for noen år siden med noen favorittbøker, bilder og pyntegjenstander. Den gule jakka sydde mamma til min storesøster for mange år siden!
Skohylla og hattehylla fra Ikea ble malt i ferien.
Bestikk og lys har fått plass i en ny "gammel" trekasse!
Voksduken er mest av praktiske hensyn, den fungerer utmerket med klissete barnehender.Lite fremgang på syfronten grunnet......flere aktiviteter på ettermiddag og kveld forrige uke samt Trondheimstur i helga! Men nå er jeg hjemme igjen og får forhåpentligvis gjort litt i løpet av uka;)


Trondheimsturen inneholdt en kjapp tur innom Stoff og Stil, selvsagt altfor kort tid!!


Fikk handlet dette:
Lilla/hvitt mønstret strechstoff, lilla babykordfløyel og matchende ribb, brun kordfløyel med beige prikker og rød ribb (alltids greit å ha!!). Kjøpte også et kult stoff med pingviner og matchende ribb og babykord i svart. Usikker på hva dette skal resultere i enda, men det kommer nok etterhvert.

Ellers er konklusjonen etter Trondheimsturen at ei slik helg er som en vitamininnsprøytning! Helga er tilbrakt sammen med mine favorittjenter fra byggebransjen, masse sosialt samvær, latter, god mat og drikke! En suksess! Håper det ikke blir for lenge til neste gang vi sees:)

mandag 14. september 2009

Syprosjekt!


Genser og bukse til Andrea, ble rett så fornøyd med dette settet. Buksen er kjempegod og behagelig, perfekt for en aktiv jente. Rød velour og rød ribb fra Stoff og Stil. Elefantstoffet er fra Jofotex.
Dette er den andre genseren jeg har sydd og fremgangen var stor i forhold til den første;)


Jeg har brukt mønster fra Meedom, form 1 og str 86. Modellene er store i størrelsen!Dette var den første buksa jeg sydde. Veldig fornøyd med å ha fått det til, og synes den ble kul! Men; store størrelser som sagt, og det tar nok en stund før den passer Andrea. Mønster fra "Barn igjen", str 92, og stoff fra Stoff og Stil. Elefantstoffet på lommene er et bomullsstoff i brunt og beige, buksa ellers er i brun kordfløyel og med rød ribb.


Nok en bukse;) Denne er sydd i kongeblå velour og ribb fra Stoff og Stil. Str 86 og litt mer passe til Andrea på 22 mnd. Mønsteret er fra Meedom, form 1.
Den første genseren med ribbkant. Litt uvant å sy med stretchstoff, men det gikk på et vis. Ble tipset om å sy med tvillingnål, og det var et genialt tips! Samme mønster som den røde genseren. Her er det brukt kongeblå velour og ribb fra Stoff og Stil. Stoffet med blå ugler er bestilt fra Jofotex i Sverige, kult og behagelig stoff.


Jeg er veldig fascinert av produktene fra Blafre Design. Synes de har veldig fin design i tillegg til at jeg elsker bokser til forskjellige formål:)

Nettopp derfor har vi (jeg og samboeren med sitt enmannsfirma) blitt forhandlere av bokser, flasker, bilder og kort;)
Vi har stort sett solgt til venner og bekjente, men tar gjerne imot bestilling fra ukjente også;)
La inn en ny bestilling i går kveld så om en ukes tid har vi en ny ladning med varer på plass.
Rommet til Andrea er pyntet med forskjellige Blafreprodukter!
søndag 13. september 2009


Tur på setra i dag:)
Andrea er litt for lita til å gå opp selv, men får sitte i hjemmelaget mei tai på ryggen eller på magen!

Mye å utforske i skogen;)

Strikkeprosjekter (ferdige og uferdige)


Dette skal bli et vognteppe som jeg synes ser veldig fint ut. Utfordringen ligger i at det består av 30 stk lapper som er KJEDELIGE å strikke. Strikker en lapp i ny og ne så det går sakte fremover;)

Dette skal bli en genser til Andrea, ca 3 årsstørrelse. Jeg liker veldig godt både klærne og garnet til Nøstebarnbutikkene, og dette garnet er et 3 trådsgarn fra Nøstebarn. Dette prosjektet går rimelig raskt fremover så denne kan nok tas i bruk om ikke altfor lenge!Nok et plagg med garn fra Nøstebarn. 2 trådsgarn gir et tynn og lett, men varm strikkegenser. Mønsteret heter "Bestefartrøye" og er fra Nøstebarn. Både garnet og mønsteret anbefales;)

Denne buksa var ferieprosjektet mitt. Det går fremover med strikkeprosjektene når man er på biltur i Norge! Lilla og hvit "Långis", mønster og 3 trådsgarn fra Nøstebarn.
Mitt neste prosjekt er et heklet teppe, må bare få litt starthjelp med mønsteret, jeg er ikke så dreven på heklemønster. Ingen fare for å gå tom for prosjekter!Forsiktig start!


Litt nølende forsøker jeg meg på mitt første innlegg på min egen blogg! Litt skummelt...

Men; ønsker å lage min egen blogg for å samle mine "prosjekter", ha en enkel oversikt over mine favorittblogger og kanskje komme i kontakt med andre som er interessert i det samme som meg.
På bildet har Andrea på seg hjemmesydd kjole ("to-i-en-kjole") som kan brukes på begge sider.
Mønsteret er fra boka Barn igjen av Lisbeth Bjørndal, samt med arbeidsbeskrivelse fra denne siden www.pickles.no/to-i-en-kjole/.
Flere bilder kommer!
Andrea bærer på en matboks fra Blafre Design. Disse matboksene er vi forhandlere av. Kjempefine matbokser, flasker og andre ting til barn.