lørdag 3. oktober 2009

Min favoritt......blant strikkegarn for tiden er Nøstebarn sitt 2- og 3-trådsgarn. Denne kjolen strikket jeg da Andrea var baby, nå er den mer en tunika. Fortsatt veldig fin synes jeg;) Mønsteret heter Selekjole i 2 trådsgarn og er hentet fra boka som heter "Strikk til Nøstebarn" av Kathrine Gregersen. Boka og garnet kan bestilles fra Nøstebarn. Jeg har strikket den i rødt garn og heklet en rosa kant på etterpå. Fine knapper gjør seg!


Jeg har tidligere sydd litt gardiner og puter, men det var først da jeg fikk Andrea og hadde permisjon at jeg fikk fart på symaskinen igjen. Det var deilig med et år fri fra jobb og stress, og bruke tiden på Andrea, hobbyer, venner og familie. Ren vitamininnsprøytning etter noen hektiske år! Jeg ble inspirert av Astrid fra Hemsydd og startet med å sy Mei tai etter dette mønsteret. Jeg sydde først en Mei tai som nå er til utlån til en venninne. Deretter sydde jeg denne mei taien til en venninne og en til meg selv. Veldig greit å sy to like, det ble ganske effektivt når de var like. Denne mei taien bruker vi fortsatt selv om Andrea nå er to år og over tolv kilo!

Sånn ser den ut! Det mønstrete stoffet er bestilt fra Fabric.com, designeren heter Amy Butler tror jeg. På baksiden av ryggstykket og hetten er det grønn babykordfløyel fra Stoff og Stil. Selene er sydd av børstet bomull fra Stoff og Stil. Et gammelt fleecepledd er brukt til forsterkning av seler.2 kommentarer:

Jeanette sa...

Venninnen som fikk den fine mei taien er veldig fornøyd ;) Kjempestilig er den, og ikke minst godt brukt! Bra blogg, Ingeborg! Utrolig artig for meg som bor så langt unna, får liksom fulgt med litt i hverdagen deres. Sigurd er glad i å se på bildene av dere :) Vi snakkes!

Astrid Hemsydd sa...

Så herlig den kjolen var! Du har en strikke-kapasitet som jeg misunner deg!